Feed on
Posts
Comments

Triest nieuws uit het Sea Life in Blankenberge: monsterkreeft Wesley – droog aan de haak 9 kilogram – is overleden. Het dier werd op 15 mei door restaurant Oesterput en visleverancier LobsterFish geschonken aan het maritiem park om er zijn oude dag te slijten. Wesley was naar schatting 90 jaar en werd dit jaar voor de kust van Canada gevangen. Zijn gewicht en leeftijd maakten hem hoog uitzonderlijk in België – een Canadese kreeft van zijn omvang was hier nog nooit gezien. “Twintig jaar geleden hadden we eens een kreeft van 7,7 kilo, maar deze is de grootste”, zei restaurateur Piet Devriendt daar vorige maand over. Wesley overleed op 24 mei amper tien dagen na zijn verhuis, maar het nieuws raakte pas recent bekend. Naar de oorzaak van zijn overlijden is het gissen. “Er werden verschillende stalen afgenomen en getest in ons labo, maar een sluitend antwoord kregen we niet. Elk dier dat hier sterft, wordt onderzocht”, vertelt Astrid Vertongen van Sea Life. Gezondheidsklachten had Wesley – genoemd naar de spits van Club Brugge – niet: hij at nog goed. Mogelijk werden de stress of zijn ouderdom hem teveel. Sea Life was blij met de komst van de gigantische kreeft. Sommige dierenverzorgers doopten hem al tot mascotte. “Het hele team is aangeslagen”, sluit Vertongen af.


Lees meer

Leave a Reply

Receptenwijzer